Uwaga, Remigiusz zdradza tajemnicę, czyli przepis na jogurt, który jest pełen kremowo – chrupiących kontrastów, zaskakuje smakiem pieczonej wiśni, wywołuje trwały uśmiech na twarzy a na końcu wywołuje uczucie rozczarowania do pustego pojemniczka, zmieszanego z tęsknotą za kolejną porcją… a więc do dzieła:
Potrzebne składniki:
Jogurt naturalny typu greckiego light 150g
Mąka kokosowa 10g
Nasiona chia 10g
Płatki jaglane 10g
Garść wiśni Płatki / wiórki kokosowe do dekoracji
Wykonanie:
Jogurt delikatnie wymieszać z mąką kokosową i nasionami chia.
Płatki jaglane zalać odrobiną gorącej wody następnie rozłożyć na blachę do pieczenia wyłożoną pergaminem i piec w 180*C do zarumienienia. Wiśnie wydrylować, poddusić na teflonowej patelni aż się lekko rozpadną. Jogurt przełożyć do ulubionej miseczki, posypać wystudzoną kruszonką z płatków jaglanych, polać wiśnią i udekorować kokosem…